Αυτοματισμοι (Smart Home)

Σχεδιασμός και υλοποίηση ολοκληρωμένης διάταξης εφαρμογών αυτοματισμού.

Οι εποχές αλλάζουν γρήγορα και πλέον οι συμβατικές γραμμές φωτισμού και κίνησης δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων κατοικιών.
Κεντρική διαχείριση φωτισμών, απομακρυσμένη διαχείριση λειτουργιών θέρμανσης, δικτυακή τηλεόραση, διανομή δικτύου internet,είναι μόνο λίγες από τις εκατοντάδες επιλογές, που μια σύγχρονη κατοικία αναζητά ή σύντομα θα αναζητήσει για να εφαρμόσει.

Για την επίτευξη αυτών των λειτουργιών είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί παράλληλα με την «συμβατική» ηλεκτρολογική εγκατάσταση και μια αντίστοιχη εγκατάσταση «ασθενών ρευμάτων-δομημένης καλωδίωσης».

Πλέον, κρίνεται απαραίτητο σχεδόν σε κάθε χώρο της κατοικίας(σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτια, αποθήκες, λεβητοστάσια, κοινόχρηστοι και βοηθητικοί χώροι) να οδηγούνται τουλάχιστον από μια ανεξάρτητη γραμμή δικτύου (UTP/cat6), το σύνολο των οποίων θα αποτελεί και τον πίνακα διανομής της δομημένης καλωδίωσης του χώρου.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει:

⦁ Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένης διάταξης εφαρμογών αυτοματισμού (SMART HOME) με χρήση “KNX” προϊόντων όλων των επώνυμων κατασκευαστών (ΑΒΒ, HAGER, SCHNEIDER,  LEGRAND, VIMAR, BAB, ELSNER, DINUY, HDL, MDT, JUNG).
⦁ Εφαρμογές αυτοματισμών με ασύρματο εξοπλισμό “SONOFF” και εφαρμογές E-Welink και Home Assistant.
⦁ Εφαρμογές αυτοματισμών μέσω συστήματος ασφαλείας (συναγερμός) των εταιριών PARADOX και DSC.
⦁ Εγκατάσταση συστημάτων “GOOGLE ASSISTANT” και “AMAZON ALEXA”.

Μερικές από τις αναρίθμητες επιλογές που μας παρέχει ένα σύγχρονο δίκτυο οικιακού smart home είναι:
⦁ Απομακρυσμένη διαχείριση συστημάτων ασφαλείας (συναγερμός- κάμερες)
⦁ Τοπικός και απομακρυσμένος έλεγχος:

⦁ Φωτισμού
⦁ Θέρμανσης (λέβητες φυσικού αερίου και πετρελαίου).
⦁ Κλιματισμού.
⦁ Ηλεκτρικών ρολών κουφωμάτων.
⦁ Ηλεκτρικών κουρτινών τύπου «ρόλερ».
⦁ Ηλεκτρικών τεντών σκίασης.
⦁ Γκαραζόπορτες ηλεκτρικές.
⦁ IoT συσκευές (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία).

Οργάνωση αυτοματοποιημένων λειτουργιών σε προγραμματισμένες εργασίες- «σενάρια», όπως:

⦁ Τα ρολά των κουφωμάτων να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν σε προγραμματισμένες ώρες ή να κατεβαίνουν σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας (συναγερμός).

⦁ Τα φώτα στον κήπο να ανάβουν όταν ανοίγει η γκαραζόπορτα και να σβήνουν μόλις απενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας από το πληκτρολόγιο εντός της οικίας (ορισμένο μόνο κατα τις νυχτερινές ώρες).

⦁ Να ενεργοποιείται η θέρμανση μόλις η θερμοκρασία εντός της οικίας πέσει κάτω από μία ορισμένη τιμή θερμοκρασίας και εφόσον όλα τα κουφώματα (τζάμια) της οικίας είναι κλειστά.

⦁ Να σβήνουν τα φώτα του κήπου μόλις κλείσουν όλα τα κουφώματα (εξώφυλλα) της οικίας (ορισμένο μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες).

⦁ Να ανέβουν οι ηλεκτρικές κουρτίνες τύπου «ρόλερ» σε προγραμματισμένη ώρα, πχ: 07:30 τις καθημερινές και 09:00 το Σ/Κ.

⦁ Να κατέβουν οι ηλεκτρικές τέντες όταν ο θερμοστάτης ενός δωματίου, πχ του σαλονιού, ανιχνεύσει απότομη αύξηση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες.

Τα παραπάνω παραδείγματα αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι αυτοματισμοί σε μια σύγχρονη κατοικία ή ακόμη και σε έναν επαγγελματικό χώρο. Οι δυνατότητες είναι άπειρες και πάντοτε απόλυτα εξατομικευμένες. Η ELECTROVOLT καθημερινά βρίσκει λύσεις ακόμη και στις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις, με κριτήριο πάντα την αξιοπιστία και την ασφάλεια.
Από την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον προγραμματισμό, έως την εκμάθηση και τέλος την τεχνική υποστήριξη, η εταιρεία μας είναι εδώ για να κάνει την καθημερινότητά σας λιγάκι πιο «αυτόματη».

24ωρη τεχνική υποστήριξη βλαβών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει υπεύθυνα και άμεσα την αποκατάσταση έκτακτων περιστατικών-βλαβών όλο το 24ωρο, καθώς επίσης παρέχει τη δυνατότητα για προγραμματισμένη επίσκεψη τεχνικών μας στον χώρο σας.

Η εταιρεια μασ

Αριστείδου 31, Περιστέρι

Ωραριο ραντεβου

08:00–20:00

Τηλεφωνηστε μας

210-7000-257